Het werk toont vaak een combinatie van meerdere materialen en technieken binnen een compositie. Onderdelen van het werk zijn:

beeldverhalen:

De beelden zijn vaak samenstellingen van meerdere werken die met elkaar een verhaal vertellen. De beelden zien er vergankelijk uit en hebben relatie met elkaar door de posities waarin ze ten opzichte van elkaar opgehangen zijn. De samengestelde beelden is te lezen als fragmenten/ scherven van herinnering.

Het werk gaat over universele gevoelens. Er wordt een grens opgezocht tussen heel en kapot.

doornaaide foto’s

Het oneindig naaiwerk verwijst naar taal, het nalaten van tekens. Ook laat het een arbeidsintensief proces zien. Het naaiwerk is ook te lezen als het leven; het hart blijft kloppen, en de ademhaling gaat continu door. De draden die aan de voorkant afgewerkt zijn gaan over de onvermijdelijke hobbels in het leven. (mooie en pijnlijke momenten)

bestaande gebruiksvoorwerpen

Op bestaande gebruiksvoorwerpen zijn sporen nagelaten. Bijvoorbeeld van zeefdrukken of naaiwerk. Voorbeelden van gebruiksvoorwerpen zijn doosjes, kleding, bladzijden van boeken, fotolijstjes, borden en bestek en zeildoek.

zeefdrukken

Zeefdrukken zijn afbeeldingen afgeleid van eigengemaakte foto’s van mensen of gebruiksvoorwerpen. De afbeeldingen geven een sfeer van verlatenheid en emotie.

ambachtelijk gemaakte voorwerpen

Naast de voorwerpen die al een leven hebben geleid en daardoor sporen van vergankelijkheid in zich dragen. Voorbeelden van handgemaakte voorwerken zijn kinderbedje gelast, houten doos met afbeelding van verlaten bed, zinken doosjes met tekst of geëtst beeld. Scherven van servies die door verbinding van soldeer en ijzerdraad een nieuwe vorm en betekenis krijgen.  

in papier gegoten werk

Onder andere bestek, schoteltje, fotolijstjes, bladzijde van boekfotolijstjes en tekening.

Technieken